Stillness Concert at {Un}Usual Places NOCTURNAL STORIES

NOCTURNAL STORIES

Stillness Concert at {Un}Usual Places

Verstilling als rode draad in waarneming. Luisteren naar de ruimte tussen de noten. Dit is Stillness - Concert van Kay Sleking.
Zijn composities zijn gebaseerd op klassiek, minimal en tango. Sublieme beheersing en muzikaliteit zijn de peilers waarop Kay zijn muzikale verhaal verteld. Vanaf september op gebruikelijke lokaties, maar bij voorkeur op ongebruikelijke plekken. Zoals in een boksschool, op het dak, of in één van de prachtigste toiletruimtes van Amsterdam. De gebruikelijke plekken zijn ook niet mis; de Mata Hari zaal van het Hard Rock Hotel (voormalig Hotel Americain), onder een boom in Preau, in een kerkje in de Bourgogne.
De speellijst wordt nu langzaam aangevuld en zal binnenkort worden gepubliceerd.

Kay Sleking (Nederland / Kenia) combineert zijn uitmuntende techniek met diepgaande muzikaliteit en swing. Aangekomen op dit punt van zijn carrière strekt hij de grenzen op van zijn muzikale bagage en gebruikt dit voor solistisch spel, waarin hij invloeden gebruikt uit klassiek, minimal, jazz en tango in zijn composities. Naast gitaar speelt hij contrabas en bandoneon, maar het accent ligt op de gitaar.

Naast musicus is Kay ook beeldend kunstenaar, waardoor hij reist tussen de verschillende manieren van uitdrukken. De vogels en seascapes die hij schildert staan voor ruimtelijkheid, dynamiek en verstilling. Gebaseerd op de Wadden. Het staat echter voor elke plaats in de wereld waar zeeën, meren, ruimte en vogels te vinden zijn. Ze kunnen ook dienen als metafoor voor het verlangen naar nieuwe horizonten.
Zijn eigen composities hebben een sterke verbondenheid met zijn beedende werk, waarin verstilling en dynamiek de basis zijn.

Kay heeft op vele podia opgetreden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Finland, Amerika, Canada, Argentinië en Nigeria.

Website Kay Sleking