MEESTERLIJKE DUO'S

TROMBONE & GITAAR

Jörgen van Rijen en Kay Sleking spelen Argentijnse Tango in de betoverende van trombone en gitaar.
Tijdens het Prinsengrachtconcert van 2020 traden zij op met het nummer Chiquilin de Bachin van Astor Piazzolla in een arrangement van Kay Sleking.

Jörgen van Rijen is solo trombonist in het Concertgebouworkest.

 

VIRTUOSITEIT IN LARGO EN ALLEGRO

Victor Hugo Villena en Kay Sleking spelen al decennia lang samen in verschillende samenstellingen, van duo tot orkest. Het duo is de meest tot de verbeelding sprekende, waarbij de meesterschap van beide musici zich volledig kan openbaren en de klanken van bandoneon en gitaar zich virtuoos kunnen mengen. De speelsheid en het gemak waarmee traditionele tango's worden omgebogen naar deze tijd, in combinatie met hedendaagse composities maakt het concert een ware ontdekkingstocht voor zowel 'tango experts' als liefhebbers.

 

Valdarno by Villena & Sleking

Composition by Adrian Politi

VAN BARTOK TOT PIAZZOLLA

Een avontuurlijke muzikale reis met violiste Myrthe Helder en gitarist/bandoneonist Kay Sleking waarin allerlei stijlen langs komen, van klassiek en volksmuziek, tot jazz en tango. Met verhalen over de herkomst van de stukken en hun liefde voor de muziek. Zo kan je van Bartok via een Ierse traditional naar Chopin en Paganini reizen, dan langs een hartverwarmende Gershwin, om uiteindelijk te arriveren bij een swingende en melancholieke Piazzolla.