SPIEGELINGEN

MELANCHOLIE UIT HET NOORDEN EN HET ZUIDEN

De melancholie van de Argentijnse tango vertolkt in het Fries, en in het Nederlands. Een combinatie die zich verrassend innemend laat mengen. Het theaterconcert wordt uitgevoerd in een kleine bezetting; Sieta Keizer zang/tekst en Kay Sleking gitaar/bandoneon, en in een grote bezetting. De grote bezetting heeft de bijzondere combinatie van bandoneon, gitaar, strijkers, contrabas en Indiase slideguitar, waarmee nog meer dimensie aan de liederen wordt gegeven. Naast bekende composities uit het traditionele tangorepertoire en de muziek van Astor Piazzolla, worden er nieuwe composities uitgevoerd.

Het theaterconcert Spiegelingen vormt een prachtige melange van ontroerende, romantische en vrolijke melodieën, samengebracht met tot de verbeelding sprekende verhalen.

STILLNESS IN CONCERT

EEN MUZIKALE VERTELLING

“De dag dat je niet meer weet waar je naartoe gaat, onthoud gewoon waar je vandaan kwam. Voor mij was het altijd de stem van de instrumenten.
Gitaar, contrabas en bandoneon.”

Kay Sleking (Nederland / Kenia) combineert zijn uitmuntende techniek met diepgaande muzikaliteit en swing. Aangekomen op dit punt van zijn carrière strekt hij de grenzen op van zijn muzikale bagage en gebruikt dit voor solistisch spel, waarin hij invloeden gebruikt van klassiek, minimal, jazz en tango in zijn composities. Naast gitaar speelt hij contrabas en bandoneon, maar het accent ligt op de gitaar.

Naast musicus is Kay ook beeldend kunstenaar, waardoor hij reist tussen de verschillende manieren van uitdrukken. Zijn eigen composities hebben een sterke verbondenheid met zijn werk, waarin verstilling en dynamiek de basis zijn.