HOT TANGO COOL JAZZ

TangoJazzLand is in 2017 begonnen met het samenbrengen van talenten uit verschillende genres, wat heeft geleid tot spannende combinaties waaronder tango en jazz musici op een podium met Spoken Word & Poetry artiesten en klassieke concerten in een nachtclub.
De klap op de vuurpijl is TangoJazz Orchestra El Elegante, een Big Band bestaande uit tango, jazz en klassieke musici. Kleinere combinaties die zich goed lenen voor een intiemere setting, zoals een huiskamerconcert of een concert in een kleine zaal, zijn ook onze expertise.

https://open.spotify.com/album/6noqmIV8lctWmWnVnjYJas?si=I6SIUZQSQf6NRhMyiFiYvQ
https://open.spotify.com/album/6noqmIV8lctWmWnVnjYJas?si=I6SIUZQSQf6NRhMyiFiYvQ

STILLNESS IN CONCERT

Stillness in Concert helpt je te ontspannen van de drukte van alledag. De composities, geworteld in neoklassieke muziek, zijn vakkundig gecomponeerd en uitgevoerd door Kay Sleking, een muzikant met een diverse achtergrond in klassieke, jazz-, minimal- en wereldmuziekgenres.

De muziek van dit album, dat binnenkort verschijnt, overstijgt de ruis van het dagelijks leven, stelt vragen en geeft antwoorden die ons allemaal aanspreken. De noten glinsteren en dansen, zachtjes maar krachtig stromend door alles wat ze aanraken. De muziek van Kay Sleking straalt een gevoel van ruimtelijkheid en rust uit.

POËTISCHE MUZIEK

De melancholie van de Argentijnse tango vertolkt in het Fries, en in het Nederlands. Een combinatie die zich verrassend innemend laat mengen. Zoals de band tussen zang en spel van Sieta en Kay. Zij voelen elkaar subliem aan.

Spiegelingen gaat over wachten, verlangen, niet weten wat er komt, een horizon afspeuren, over plezier hebben en herinneringen ophalen.
Het zijn de mareas del mar, de getijden van de zee, het altijd veranderend landschap dat ons maakt tot wat wij nu zijn.

Het theaterconcert Spiegelingen vormt een prachtige melange van ontroerende, romantische en vrolijke melodieën, samengebracht met tot de verbeelding sprekende verhalen.

 

 

MEESTERLIJKE DUO'S

Een bloemlezing van traditionele en eigentijdse tango's in de unieke combinatie van trombone en gitaar, met Jörgen van Rijen en Kay Sleking.
Een avontuurlijk reis van Bartok via een Ierse traditional naar Chopin en Paganini, langs een hartverwarmende Gershwin, om uiteindelijk te arriveren bij een swingende en melancholieke Piazzolla met Myrthe Helder en Kay Sleking.
Virtuositeit in largo en allegro door Victor Hugo Villena en Kay Sleking, de speelsheid en het gemak waarmee traditionele tango's worden omgebogen naar deze tijd, in combinatie met hedendaagse composities maakt het concert een ware ontdekkingstocht voor zowel 'tango experts' als liefhebbers.

NEOTANGO

Dit project is half oktober begonnen in de samenwerking met Max Masri van de neotango band Tanghetto uit Buenos Aires. Neotango is een fusie tussen tango en elektronische muziek en ontstaan in Argentinië in de jaren 2000. Nuevo Tango is weer een andere stijl waarin een crossover gemaakt wordt tussen traditionele tango, klassieke muziek en jazz.

Dit neotango project bestaat uit een mix van nuevo tango en neotango.

De video's zijn schetsen, verzamelde ideeën, nog zonder elektronische muziek en effecten. Alle instrumenten zijn bespeeld door Kay Sleking.

TANGO ORKEST CURSUS

Argentijnse tango spelen betekent dat je een vleugje Napolitaanse romantiek mengt met een opzwepende Poolse wals, een kokette Franse musette en een losheupig Cubaans ritme. Tango is met andere woorden een samensmelting van veel verschillende muzikale genres. Argentijnse tango kun je solo spelen, maar is bij uitstek muziek om samen te spelen. Samen creëer je de indrukwekkende sound van de Big Band in Argentijnse tango, het Orquesta Tipica.
Op de video zie je, ter voorbeeld, Tango Masivo, een samengesteld orkest van (inter)nationale musici en het orkest Astillero.

 

VRAGEN?

Wil je een bijzondere gelegenheid extra opluisteren met een van onze combinaties, of wil je sparren over een op maat gemaakt programma, neem dan contact op.
Improvisaties over diverse thema's is onze kracht!

 

TANGO ORKEST WEKEN 2022

Ze zitten weer in de pocket, twee fantastische orkestweken met supergemotiveerde musici.
De voorpret begint al zo’n drie maanden voor aanvang met het uitzoeken van het repertoire en het maken van de arrangementen. Mijn missie is om iedereen naar een hoger niveau van musiceren en samenspelen te brengen volgens de snelkookpan methode. Elke dag sharp tien uur beginnen tot half vijf, want dan is het borreltijd. Zelfs na een intensieve dag hoor je flarden muziek van musici die s’avonds nog samen spelen.