Ze zitten weer in de pocket, twee fantastische orkestweken met supergemotiveerde musici.
De voorpret begint al zo’n drie maanden voor aanvang met het uitzoeken van het repertoire en het maken van de arrangementen. Mijn missie is om iedereen naar een hoger niveau van musiceren en samenspelen te brengen volgens de snelkookpan methode. Elke dag sharp tien uur beginnen tot half vijf, want dan is het borreltijd. Zelfs na een intensieve dag hoor je flarden muziek van musici die s’avonds nog samen spelen.

Dit is alleen mogelijk als de scheppende voorwaarden perfect zijn, en dat zijn ze. De koks en medewerkers van Preau zorgen voor een heerlijk ontbijt, lunch en diner met groenten uit eigen tuin van La vie naturelle. Aan het eind van de avond een wandeling onder een waanzinnige sterrenhemel met vallende sterren naar de riddertent, onder begeleiding van een sprinkhanen orkest.

Met trots kan ik zeggen dat de concerten aan het eind van beide cursusweken geweldig waren, met een uitzinnig publiek! Met het orkest voor profs en mega-gevorderden, dat zich volgend jaar gaat vormen, staan we al op het Accordeon Festival in Luzy en er volgen nog meer podia.

Wat deze weken ook bijzonder maakt zijn de kruisbestuivingen die ontstaan tussen de cursussen; in de eerste week speelde het orkest voor de tangodansers van de cursus van Tangotalks en gaf ik een workshop Muziek voor dansers. Tijdens de tweede week waren de docenten van De Kunst van het Zingen, Sieta Keizer en Miriam Venema, de solisten van het orkest. Bij de eindpresentatie van Speels beeldhouwen door Hugo Galama en The Artist Way door Olga Bos & Karin Bezemer improviseerden de musici op de kunstwerken van de cursisten.

Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!