HOT TANGO & COOL JAZZ

 

TangoJazz Land is een productiehuis waar verschillende disciplines samenkomen en van waaruit nieuwe bewegingen ontstaan. TangoJazz Land is begonnen in 2017 met de maandelijkse TangoJazz Club El Elegante, een avond met tango en jazz musici in een authentieke nachtclub downtown Amsterdam. In 2018 kwamen daar wekelijkse concerten bij met singer-song writers, poetry & spoken word, jazz, tango, klassiek en latin. Vanaf 2019 kun je op vrijdag genieten van de TangoJazz sessies in het iconische Café Americain aan het Leidseplein. In Hotel Lloyd heeft, tot COVID, Tango aan de Haven plaatsgevonden, met het imposante TangoJazz Orchestra El Elegante.

Naast genieten van muziek in een theater of grand café, kun je ook deelnemen aan tangomuziek cursussen in Amsterdam of op lokatie. Vanaf september begint het nieuwe seizoen van de twee-wekelijkse tango orkest cursus in Amsterdam.

 

PRINSENGRACHTCONCERT

 

Tijdens het traditionele Prinsengrachtconcert in 2020 verleende Kay Sleking samen met de solotrombonist van het Concertgebouw, Jörgen van Rijen, met één van Sleking’s arrangementen op bijzondere wijze medewerking aan de opening van deze gepaste editie.

NIEUWS

STILLNESS IN CONCERT BY KAY SLEKING

Laat de drukte van het dagelijkse leven even achter je en kom onthaasten bij een soloconcert van Kay Sleking. Het is een unieke ervaring waarbij muziek en beeldende kunst in intieme setting samenkomen in zijn atelier, naast het park Frankendael in de Watergraafsmeer.

Het concert is van 16:00 – 17:00 en bedraagt €15 p.p. Er is plaats voor maximaal 10 personen.

Reserveer door een mail te sturen naar  contact@tangojazzland.com

Zodra het weer toegestaan is komen de data in de agenda.
Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mail.

KAY SLEKING DUO

Straight Forward Tango's met een Jazzy Twist en Classic Jazz met een Tango Touch in de sfeervolle setting van Café Americain met Kay Sleking op gitaar en bandoneon & Robin El Hage op piano. Data worden gepubliceerd zodra bekend is wanneer Café Americain weer open is.
Lees meer.

WORKSHOPS

Kay's Tango Orkest in West

In september 2019 was de kick off van een tango orkest cursus, gegeven door Kay Sleking. Een maar liefst 16-koppig orkest dat bestaat uit bandoneons, accordeons, strijkers, piano en bas, dat is uitgegroeid naar 20 musici. Deze big band van de Argentijnse tango is een zeldzaam gegeven in deze tijd, en zéker in Amsterdam. De meeste groepen bestaan namelijk uit maximaal vijf musici. In de jaren ’50 van de vorige eeuw, was het Orquesta Tipica, oftewel het grote tango orkest, super populair in Buenos Aires. Je had er net zo veel als voetbalteams, en allemaal met hun eigen ‘supporters’. Het interessante is dat de hoeveelheid orkesten en populariteit synchroon liep met de jazz big bands uit Amerika.

Hoe cool is het dat je nu in Midwest op een zondagmiddag mee kunt spelen met een tango orkest!

Wil je meer weten over Kay's Tango Orkest, ga dan hier naartoe.

TANGO ORKEST CURUS IN FRANKRIJK

Argentijnse tango spelen betekent dat je een vleugje Napolitaanse romantiek mengt met een opzwepende Poolse wals, een kokette Franse musette en een losheupig Cubaans ritme. Tango is met andere woorden een samensmelting van veel verschillende muzikale genres. Wil je dit deze zomer ervaren, bekijk dan deze informatie.